Me fjalë të thjeshta, gjenerimi i drejtimit është praktika me të cilën ekspertët e marketingut dhe ekipi i shitjeve identifikojnë individët që kanë më shumë gjasa të marrin vendime për blerje. Pavarësisht nëse këta individë janë konsumatorë, perspektivë shitjesh ose partnerë biznesi, drejtuesit e kualifikuar janë ato që bizneset kanë nevojë për të pasur sukses. Profesionistët e B2B përdorin një gamë të gjerë mjetesh dhe strategjish për të identifikuar audiencat e synuara – ata që kanë më shumë gjasa të ndërmarrin hapin tjetër për t'u bërë klientë. Në vend që të përpiqen të përfundojnë shitjet përmes telemarketingut, ekipet B2B janë më të shqetësuara për të ofruar informacion përkatës për individët e interesuar; profesionistët e shitjeve më pas ndjekin thirrjet e shitjeve të përshtatura ose mjete të tjera komunikimi.
Më pas merren parasysh buxhetet. Reklamimi është i shtrenjtë Blini të dhëna për Telemarketing dhe kompanitë natyrisht duan të marrin rezultatet më të mira për investimet e tyre. Nëpërmjet një procesi të kujdesshëm të identifikimit të kufijve financiarë dhe kohorë, rezultatet reale janë më kosto-efektive dhe me ndikim se sa është e mundur me praktikat e tjera të marketingut.
Së fundi, kontakti midis tregtarëve dhe palëve të interesuara është kritik. Kompania e shërbimit e di se për të ndihmuar në zhbllokimin e mundësive, skriptet e parashkruara shpesh janë të pamjaftueshme për çdo klient të mundshëm. Këto ekipe krijojnë gjuhë dhe materiale të personalizuara për të përforcuar mesazhin përpara se të bëhet thirrja e parë e marketingut.
Ndërsa jo çdo biznes ka nevojë për këtë formë të specializuar të kontaktit me klientët për ato industri që duan të përmirësojnë të ardhurat e tyre, zonat e tyre të shërbimit dhe rritjen e tyre, telemarketing B2B përfaqëson një mjet të fuqishëm në arsenalin e tyre të marketingut.
Çfarë është gjenerimi kryesor në tregjet B2B?
-