SEO ofron një përvojë më të mirë të klientit

Discover, discuss, and innovate with consumer data systems.
Post Reply
tanjimajha12

SEO ofron një përvojë më të mirë të klientit

Post by tanjimajha12 »

SEO tregon autoritet
Autoriteti i Faqes (PA) është gjithnjë e më i rëndësishëm për motorët e kërkimit pasi po bëhet më i rëndësishëm për përdoruesit e uebit.

Në thelb, autoriteti Të dhënat e Telegramit do të thotë që faqja juaj e internetit është e besueshme, me cilësi të lartë, relevante dhe ka diçka të vlefshme për të ofruar. Kjo lidhet me bazat e Google EEAT , i cili luan një rol të madh në mënyrën se si vlerësohet faqja juaj.

Rezultatet variojnë nga 1 në 100 dhe sa më i lartë numri juaj, aq më shumë autoritet ka faqja juaj. Ju mund të gjeni vlerësimin tuaj të PA duke përdorur mjete të tilla si Moz .

Ndërsa mund të jetë e vështirë të ndikohet në Autoritetin e Faqes, shumë ekspertë të SEO besojnë se mënyra më e mirë për ta përmirësuar atë është krijimi i përmbajtjes cilësore, fitimi i lidhjeve nga domenet me reputacion dhe të besueshëm dhe reduktimi i postës së padëshiruar.

Një tjetër arsye pse SEO është kritike është sepse gjatë gjithë kohës që kaloni për të gjeneruar përmbajtje të shkëlqyer dhe optimizimi i SEO në faqe përmirëson përdorshmërinë e faqes tuaj. Kjo krijon një përvojë të qetë dhe pozitive të klientit .

Për shembull, kur ndërmerrni hapa për ta bërë faqen tuaj të përgjegjshme, do ta bëjë atë të përdorshëm për të gjithë vizitorët tuaj celular, si dhe për njerëzit që e vizitojnë nga një laptop ose desktop.

Në mënyrë të ngjashme, duke rritur shpejtësinë e ngarkimit të faqes tuaj, ju do të ulni shkallën e kthimit dhe do të inkurajoni vizitorët të shpenzojnë më gjatë në faqen tuaj. Konsumatorët presin që një faqe të ngarkohet sa më shpejt që të jetë e mundur me një kufi në ngarkim që të mos zvarritet pas tre sekondave!

Sa më e gjatë të jetë koha e ngarkimit, aq më e lartë është shkalla e fryrjes dhe aq më të ulëta janë konvertimet tuaja.

Ju gjithashtu duhet të shikoni udhëtimin e klientit. Rishikoni çdo pikë kontakti që do të haste një klient. Për shembull, kur klikoni një blog në kërkimin në Google, ku shkon klienti dhe çfarë sheh? A është përmbajtja me cilësi të lartë dhe e rëndësishme për qëllimin e kërkimit? A mund ta lexojnë blogun me ndërprerje të kufizuara (p.sh. pop-ups)?

Shkoni vetë në udhëtim për të provuar përvojën. Nëse ka diçka që shpërqendron ose pengon përvojën tuaj, një klient ka të ngjarë të përjetojë të njëjtën gjë.

Me fjalët e Luke O'Leary të NPD në podcast DMI:

" Mos harroni, klientët e Google nuk janë ata prej nesh që po krijojmë këto marka. Janë njerëzit që përdorin kërkimin. Kështu që bëhet shumë e rëndësishme për ne që të përqendrohemi dhe të sigurojmë që përvoja dhe nevojat e secilit prej përdoruesve tanë të merren parasysh. "
Post Reply